
Τράπεζα Θεσσαλίας
e-banking με ασφάλεια
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας δίνει έμφαση στην ασφάλεια των ψηφιακών της υπηρεσιών, εφαρμόζοντας σύγχρονα πρότυπα προστασίας, όπως κρυπτογράφηση, ισχυρή ταυτοποίηση χρηστών και προηγμένα συστήματα ανίχνευσης απειλών.
Χρήσιμες συμβουλές για e-banking με ασφάλεια.
-
Να συνδέεστε πάντα στην υπηρεσία e-banking της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.bankofthessaly.gr ή εναλλακτικά πληκτρολογώντας την διεύθυνση https://www.e-thesbank.gr
-
Κατά τη σύνδεση σας στην υπηρεσία e-banking να ελέγχετε πάντα αν στη γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας υπάρχει το https.
-
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας δεν θα σας ζητήσει ποτέ να της αποστείλετε τους κωδικούς πρόσβασης σας στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής της, ενώ δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με link το οποίο θα σας ζητά να συνδεθείτε στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής της.
-
Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε links που περιέχονται σε άλλες ιστοσελίδες ή ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) που σας προτρέπουν να συνδεθείτε στο λογαριασμό e-banking σας.
-
Αποφεύγετε να απαντάτε και διαγράψτε άμεσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία σας προτρέπουν να δηλώσετε τα στοιχεία της σύνδεσης σας ενώ θα πρέπει να ενημερώνετε άμεσα την τράπεζα.
-
Αποφεύγετε να συνδέεστε στην υπηρεσία e-banking από κοινόχρηστους υπολογιστές (πχ. Internet cafe) ή μέσω υπολογιστών τρίτων όταν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια που σας παρέχουν.
-
Να αποσυνδέεστε πάντα από το λογαριασμό e-banking σας όταν πρόκειται να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή.
-
Αποφεύγετε να επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες όσο χρόνο παραμένετε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία e-banking.
-
Να διαγράφετε πάντα τα προσωρινά αρχεία του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε.
-
Να μην αποκαλύπτετε τον Μυστικό κωδικό σε τρίτους.
-
Για το μυστικό κωδικό σας να χρησιμοποιείτε πάντα λέξεις που είναι δύσκολο για τους άλλους να προβλέψουν ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε κοινούς κωδικούς με άλλα συστήματα ή υπηρεσίες (π.χ. λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Διαμορφώστε τους κωδικούς σας ώστε να περιέχουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.
-
Αποφεύγετε να αποθηκεύετε τον μυστικό κωδικό σας (σε σημειωματάρια, ατζέντες ή αρχεία του Η/Υ σας) και φροντίστε να προβαίνετε σε αλλαγή του όταν θεωρείτε ότι συντρέχουν λόγοι διαρροής του.
-
Να έχετε πάντα τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την σύνδεση στην υπηρεσία e-banking ενημερωμένο με τις τελευταίες εκδόσεις ασφαλείας του λειτουργικού σας συστήματος καθώς και του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε.
-
Να χρησιμοποιείται πάντα τις λειτουργίες ασφαλείας που υπάρχουν στην συσκευή σας, όπως το κλείδωμα του πληκτρολογίου ή λειτουργία κλειδώματος του τηλεφώνου όταν δεν είναι σε χρήση.
-
Σε περίπτωση απώλειας του τηλεφώνου να χρησιμοποιήσετε τις προεγκατεστημένες λειτουργίες του όπως “βρείτε το τηλέφωνό μου” ή “απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων τηλεφώνου” για την μείωση του κινδύνου απώλειας των προσωπικών σας δεδομένων.
-
Να διαγράφετε πάντα τα γραπτά μηνύματα που λαμβάνετε από την τράπεζα.
-
Να μη μοιράζεστε με τρίτους τις προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες σας σε μήνυμα κειμένου ή e-mail ή τηλεφωνικές κλήσεις.
-
Αν αλλάξετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή αν χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο επικοινωνήστε άμεσα με κάποιο από τα καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας για να αλλάξετε τον αριθμό.
-
Να αποφεύγετε πάντα την αποθήκευση του κωδικού πρόσβασής στις ηλεκτρονική τραπεζική ή άλλων ευαίσθητων πληροφορίων στο κινητό σας ή σε εφαρμογές του καθώς μπορεί να υπάρξει έκθεση σε τρίτους.
-
Να έχετε πάντα τα προγράμματα ασφάλειας του υπολογιστή σας (antivirus, firewall, antispyware) ενημερωμένα με τις τελευταίες εκδόσεις ασφάλειας.
-
Μην αγνοείτε περίεργες συμπεριφορές του υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια χρήσης του χωρίς τη δικής σας παρέμβαση (αλλαγή κεντρικής σελίδας περιηγητή (browser), εγκατάσταση γραμμής εργαλείων – tool bars, εμφάνιση διαφημιστικών παραθύρων κ.λπ. ) καθώς μπορεί να αποτελούν ένδειξη ύπαρξης κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα σας.